Pyöräily on mukava harrastus myös koko perheen kesken. Pohditko miten saat lapsesi mukaan pyöräretkelle vaikka he eivät osaisikaan tai jaksaisi pyöräillä koko retkeä? Ei hätää, me annamme sinulle vinkkejä parhaista lisävarusteista, jotta pyöräretket onnistuvat takuuvarmasti ja ovat turvalliset. Annamme sinulle vinkkejä sekä pyörän tavaratilaan kiinnitettävistä ratkaisuista, mutta myös perässä vedettävistä malleista. Ei enää tekosyitä, ettei pyöräily sopisi koko perheen mukavaksi ajanvietteeksi. Lue eteenpäin ja valitse teidän perheelle sopivin vaihtoehto!

Tavaratelineeseen kiinnitettävät ratkaisut

Lastenistuimet ovat sopiva vaihtoehto, johon voi kiinnittää yhden lapsen turvallisesti pyöräilyn ajaksi. Lastensituimen kiinnittäminen tavaratelineeseen on helppoa, käytössä usein Hamax Safety System -toiminto. Myös kiinnittäminen pyörään, jossa ei ole tavaratelinettä on mahdollista. Istuimissa on säädettävä vyö, joten lapsen on turvallista matkustaa pyörän kyydissä. Jalkatuet ja soljet tekevät lastenistuimen mukavaksi lapselle. Lastenistuin sopii yli 9 kuukautta vanhoille lapsille ja on käytettävissä aina 22 kilogrammaan asti. Polkupyörien lastenistuimia on saatavilla useissa eri hintaluokissa. Kaikkien hintaluokkien lastenistuimet ovat perusominausuuksiltaan samanlaiset. Mallista riippuen lastenistuimissa on erilaisia turvaominaisuuksia. Erilaiset korkeussäädöt ovat mahdollisia sekä joustavat turvavyöt tekevät lapsen kokemuksesta mukavat. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Lastenistuinta käytettäessä ei saa unohtaa lapsen sopivaa pyöräilykypärää turvallisuuden takaamiseksi.

Pyörän perässä vedettävät mallit

Lastenkärryt ovat hyvä vaihtoehto kun lapsia on useampi tai halutaan saada tavaraa mukaan retkelle. Lastenkärryjä on saataville yhdelle tai kahdelle lapselle. Lastenkärry on rungoltaan teräksinen ja lapsi kiinnitetään kärryyn sisään viisipisteturvavyöllä. Lastenkärryt ovat turvallinen vaihtoehto lasten kuljettamiselle. Useimpien lastenkärryjen painoraja on neljästäkymmenestä kilosgrammasta viiteenkymmeneen kilogrammaan. Lastenkärryt rullaavat helposti pyörän perässä kuoppaisemmallakin tiellä ja keventävät pyörällä vedettävää painoa. Lastenkärry kiinnitetään pyörän perään vetokoukun avulla ja voidaan kiinnittää lähes mihin pyörään tahansa. Useimmat lastenkärryt ovat kokoontaitettavat, joten ne saadaan helposti pieneen tilaan kun eivät ole käytössä. Lastenkärrryjä on saatavilla useammassa hintaluokassa alle sadasta eurosta moniin satoihin euroihin. Jotkin lastenkärryt soveltuvat myös käytettäväksi juoksukärryinä ja lastenrattaina. Lastenkärryjen kanssa on tarpeellista käyttää sopivaa pyöräilykypärää, jotta pyöräily on mahdollisimman turvallista.