Tässä osiossa keskitymme pyöräilyvarusteisiin, jotka ovat kiinnitettävissä suoraan polkupyörään. Ne helpottavat pyöräilyä ja tekevät lajin harrastamisesta turvallista.

Valot

Erilaiset valot tekevät pyöräilystä turvallista varsinkin hämärillä ja pimeillä keleillä. Valoja on saatavilla sekä pyörän etu- että takaosaan. Pyörän valoja on saatavilla eri mallisina, sekä ladattavia että paristoilla toimivia. Tuotteiden hinnat vaihtelevat erittäin paljon, sillä hinnat lähtevät muutamasta eurosta useisiin satoihin euroihin. Kalliimmilla valoilla on useimmin enemmän säätömahdollisuuksia, kuten kirkkauden tai omien valoasetusten säätäminen.

Kategoriaan sisältyvät myös erilaiset hejastimet, joita voi kiinnittää pyörän runkoon näkyvyyden parantamiseksi. Pinnaheijastimet ovat kätevä ja nopea tapa lisätä pyörän näkyvyyttä liikenteessä varsinkin pimeällä. Ne pyörivät pinnoissa ja näkyvät tehokkaasti pidemmällekin etäisyydelle. Heijastinnauhoja voidaan käyttää myös pyörän rungon näkyvyyden parantamiseksi. Ne voidaan kiinnittää esimerkiksi pyörän tankoon tai runkoon, jotta näkyvyys hämärällä olisi maksimaalinen.

Gripit & Kädensijat

Erilaiset kädensijat ja gripit tekevät ohjaustangosta paremman kiinnipidettävän. Grippejä ja kädensijoja on saatavilla erivärisinä, joten niitä pystyy sovittamaan omaan makuunsa sopivaksi. Niitä on saatavilla pehmustettuina sekä kumisina erilaisilla kuvioilla varustettuna. Grippien ja kädensijojen tärkein tehtävä on tehdä käsiotteesta varmempi ja tehdä otteesta pitävä.

Lukot

Jotta polkypyöräänsä uskaltaisi jättää valvomatta mihinkään, on pyörässä syytä olla lukko, jotta sen voi lukita kiinni. Joissakin pyörissä on kiinni runkolukko, mutta saataavilla on myös ketju-, vaijeri- ja U-lukkoja. Usein näitä lukkoja voidaan pitää turvallisempina, sillä ne mahdollistavat pyörän lukitsemisen johonkin kiinteään esineeseen tai rakennukseen.

Satula- & Sivulaukut

Pyöriä käytetään usein myös siirtymiseen liikkumisvälineenä sekä retkeillessä, joten on kätevää, että tavaroita saa kuljetettua helposti mukanaan. Satulalaukut kiinnitetään polkupyörän satulaan ja ovat kooltaan pienempiä. Sivulaukut kiinnitetään täkäpyörän molemmin puolin ja ovat kooltaan huomattavasti suuremmat. Sivulaukkuihin mahtuu paljon tavaraa, ja laukkujen irrottaminen tavaratelineestä on helppoa.

Peilit

Polkypyöriin on mahdollista kiinnittää erilaisia peilejä, joiden avulla voi helposti tarkastaa, mitä pyöräilijän takana tapatuu. Peilien käyttäminen on turvallista, sillä silloin pyörräilijän ei tarvitse kääntyillä tarkistaakseen, mitä tapahtuu, sillä kääntyillessä pyöräilijä saattaa menettää tasapainonsa ja pahimmassa tapauksessa kaatua ja loukata itsensä.